Čapnul někdo to Dlouhé Bidlo?

29.01.2013 16:39

 

Čapnul někdo to Dlouhé Bidlo?

Dlouhé Bidlo bohužel v sobotu 26.1. nikdo nečapnul, protože se velitel Bratrstva kočičí pracky nikde v okolí skiareálu Herlíkovice – Bubákov neobjevil. Ale dlouhé bidlo čapli až na pár zraněných výjimek všichni!! Všichni účastníci telemarkového závodu, který byl  

prvním závodem letošní série Českého telemarkového poháru, odjeli dvě kola obřího slalomu zpestřeného hrůzu budícím skokem a i přes to, že byl povrch dost tvrdý a vyžadoval ostře broušené hrany, se všichni směle vydali nahoru na start, aby slalom projeli ještě jednou, tentokráte s dlouhým dřevěným bidlem v ruce a stylem původním lyžařům vlastním.

  
 

Vítězi v obřím slalomu se stali Pavla Zavoralová z pořádajícího klubu nadšených telemarkistů Kérkonošská Telechasa a Ondra Hegar z TJVM. Získali tak cenné body do celkového hodnocení poháru. Vítězové vloženého závodu s bidlem Zuzka Struková a Ondra Falta (oba z Kérkonošské Telechasy) si krom cen a diplomů odnesli pamětní bidlo.

Během celého dne bylo možné zapůjčit si telemarkové vybavení v zázemí závodu zdarma. Po skončení závodu se zájemci mohli připojit k instruktorům a pod odborným vedením proniknout do tajů tohoto lyžnického pohybu. Pro ty nejzkušenější byl připraven trénink demojízdy v co největším počtu účastníků.

Telemarkový festival zakončilo promítání Projektu Telefilm, filmařského počinu skupiny H2O Maniacs a Michala Turka.

I přes to, že se sluníčko ukázalo nad kopcem jen na chvilku v ranních hodinách a pak už nevykouklo a že se teploty po celý den pohybovaly hluboko pod bodem mrazu, nenechali se telemarkoví nadšenci odradit, usilovně závodili a den si maximálně užili.