Sombrero telefest aneb Po stopách Hubertuse fon Hóhenlóhe aneb jak to všechno dopadlo?

19.02.2012 22:39

Inu … Hubertus nepřijel!!! :(

Ale to nevadí!! Přijeli jiní a přijeli si zasoupeřit ve vypečeném závodě, který prověřil smýkavost, výdrž fyzickou i duševní, přesnou trefu i kreativního ducha!! Ve dvoukolovém závodě sestávajícím se ze zapeklitě zavřeného obřáku, skoku, výběhu do kopce a biatlonové vložky – hodu kroužkem na cíl, se sombrerem vyzbrojení účastníci utkali v počtu 5 žen a 11 mužů 18.2. na černé sjezdovce kopce Žalý v Herlíkovicích. Závod dokončili všichni a doufejme, že jejich zážitky byly silné… znáte to, zážitky přeci nemusí být dobré, hlavně že jsou silné! :)

Veselému závodu předcházelo dopoledne v duchu telemarkové osvěty – testování botek a lyží (z Jičínského HUDY – moooc dík) a hlavně stylu volné patky. Podařilo se nám přemluvit stojící zvídavě hledící účastníky fronty na lanovku, aby na chvilku vyskočili ze svých prkýnek a prken a nechali se našimi instruktory poučit o elegantnější zimní „z-kopce-dolu-jedu“ kratochvíli. Jak vyplynulo z nezávislého a vůbec ne zaujatého pozorování jednoho z pozorovatelů, telemark nadchl a zaujal, takže doufejme, že i v tomto ohledu akce splnila svůj cíl a telemark vsunula zase o maličko víc do podvědomí laické veřejnosti..

Nezbývá než poděkovat všem zúčastněným za návštěvu, všem zúčastněným i nezúčastněným pomocníkům za pomoc a podporu a nezapomeňte: „Telemajku zdáj!“ „Nazdáj!“ :)