Telepunk na Bubákově 2014

15.02.2014 14:40

 

Myslíte si, že víte, co je známka punku?

Holinky naruby, teplý rum, ujetý autobus, kohoutí hnát zapíchlý do huby, rtěnka rovnou na zubech?

A myslíte, že víte, co je známka telepunku?

My už jo! Pořádání telefestu v podmínkách téměř jarních a v atmosféře do poslední chvíle dosti napjaté, zdali celá akce vůbec bude nebo ne! A protože telepunk není mrtev, přežili jsme i známku telepunku a telefest se konal!

Letošní zimě nezimě a k tomu únorové sobotě (s natěšenými Holanďany v lyžařských školách českých horských středisek) přičítáme za vinu trochu slabší účast než v roce loňském. Ale i tak za námi na Bubákov dorazilo 27 skalních telemarkových závodníků, čímž jim tímto za jejich účast děkujeme.

Do závodu jsme jak my pořadatelé tak závodníci vstupovali se značnou nejistotou, zdali nám sníh na sjezdovce a teplota vzduchu dovolí absolvovat i závodní kolo druhé. A jak se říká, asi jsme měli z p…le kliku, ale sníh v sobotu držel zmrzlý, takže se druhé kolo konalo se vší slávou.

Dokonce jsme tak nepřišli ani o to „gró“ letošního telefestu – vložený závod „na punkáče“, kde jsme se pobavili nejen my rozhodčí, ale snad i zúčastnění punkáči. Některé kreace závodníků byly vskutku ojedinělé, pády exkluzivní a punk „na switch“ Ondry Hegara byl přímo obdivuhodný až neuvěřitelný!

Jakožto Telechasa jsme posbírali parádní umístění na bedně jak v kategorii žen (Pája Zavoralová na 2. místě), tak v kategorii mužů (Ondra Falta na 2. místě v hlavním závodě a na 1. místě ve vloženém závodě).

První místo obsadila loňská vítězka Českého telemarkového poháru Anežka Přibylová, na třetím místě skončila Nina Nechanická. V mužích vládl Ondra Hegar, třetí místo obsadil Roman Šafář.

 

 

Doufejme, že náš telefest nebyl pro tuto zimu posledním a že se ještě nějakých vypečených závodů letos dočkáme!

Telemajku zdaj! Telepunks not dead!

 

Velké díky všem Telechasníků a telechasním pomocníkům a jmenovitě našim sponzorům:

Telemark.cz, Hudy Jičín, Eleven, Volvo Autokurtz, Kooperativa Havlíčkův Brod, Body-ID, časopis SNOW,V-tour, Luftuj, rádio Černá hora

 

Speciální a největší  dík patří lyžařskému areálu Bubákov!!!