V-řade-brusling u jezer lužických

13.06.2012 08:16

Další společná hromadná akce charakteru letního je za námi!! O víkendu 9.-10.6. vyrazila Telechasa za hranice země české, aby zdolala nástrahy počasí a omrkla, jak to chodí kolem Lužických jezer a hlavně, jak moc to tam klouže!

Jeli jsme na brusle a vše, co se týkalo bruslí, se zadařilo. Páteční ferátka u Jonsdorfu na neměcké straně Lužických hor (zde jménem Zitauer Gebirge) nám zůstala nepokořená díky deštíku, který smáčel pískovcové základy tohoto masivku. A nejinak tomu bylo při pokusu číslo 2 v neděli, kdy se situace nejen opakovala, ale déšť nabyl na ještě větší intenzitě. Nu což... na ferátky jindy.

Bruslení bylo úplně parádní. V sobotu naplánovaný výletní okruh o délce 48 km jsme zvládli se sluníčkem nad hlavou, občasným větrem v zádech a téměř všichni s úsměvem. Skoro opuštěné stezky, kde to parádně frčelo, všude nějaký ten  rybník, panorámo technického založení. Paráda!! Na dvou pasážích jsme se museli poprat i s terénní vložkou, ale jenžto nejsme žádný másla, tak jsme i to zvládli a přes malé orientační nejistoty se i ze Senftenbergu dostali k industriální rozhledně, odkud byl na ten bruslařský kraj parádní rozhled.

Nedělní okruh byl o něco málo (polovinu) kratší, ale rozhodně ne horší či nezájimavější. Celou dobu nás provázel výhled na elektrárnu impozantně a dominantně se vyjímající na severním břehu jezera. Stezka frčela jak ďas, takže paráda. Jediný skopec jsme tak ve zdraví přežili a parádně si ten svištot užili!!!

Děkuji všem účastníkům za parádní výlet  a doufám, že i další počiny budou stejně vyvyedené a veselé!!!! :)))))